buderus kombi arıza ve hata kodları

buderus kombi arıza ve hata kodları

Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri 

Buderus marka kombilerin verdiği arıza (hata) kodları, anlamları ve bunlara yönelik çözümleri ile birlikte aşağıda listelenmiştir.

Bu arıza kodları, Buderus marka kombilerin Logamax plus GB122i, Logamax plus GB022i, Logamax plus GB172i, Logamax plus GB062, Logamax plus GB012, Logamax plus GB072, Logamax plus GB042, Logamax U022, Logamax U072, Logamax U052 ve Logamax U062 modelleri için geçerli olan ortak kodlardır.

227 Arıza Kodu

Alevin algılanmadığını gösteren koddur. Çözümü; gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.

356 Arıza Kodu

Besleme gerilimi kombi için çok düşük kalıyor. Çözümü; en az 196 VAC besleme gerilimi oluşturulmalıdır.

1017 Arıza Kodu

Su basıncının çok düşük olduğunu gösterir. Çözümü; önce su basıncını kontrol edin. Normal basınca ulaşana kadar gerekirse su ilave edin.

2971 Arıza Kodu

Çalışma basıncının düşük olduğunu gösteren koddur. Çözümü; su basıncını kontrol edin, gerekliyse normal basınca ulaşana kadar su ilave edin. Isıtma tesisatındaki havayı alın.

2972 Arıza Kodu

Şebeke geriliminin olması gerekenden çok düşük olduğunu gösterir. Çözümü; gerilim beslemesi olması gerektiği kadar verilirse sorun çözülecektir.

0Y Arıza Kodu

Sensördeki sıcaklık artışının yüksek olduğunu gösterir. Çözümü; bu konuda kullanıcı olarak müdahale edebileceğiniz bir durum yok.

2E Arıza Kodu

Tesisattaki su basıncı olması gerekenden düşük seviyede. Çözümü; tesisattaki su basıncını 1.2 bar’a yükseltin. Sorun çözülmediği taktirde yetkili servisten destek alın.

2 E-Y Arıza Kodu

Kalorifer tesisatında sirkülasyon problemlerinin olduğunu gösterir. Çözümü; bu konuda kullanıcı olarak müdahale edebileceğiniz bir durum yok, yetkili servise başvurmalısınız.

3A Arıza Kodu

Fan dönüş devrinin olması gerektiğinden düşük olduğunu gösterir. Çözümü; voltaj normalden düşük seviyede olabilir, baca montajının kontrol edilmesi gerekir. Yetkili servise başvurmalısınız.

3 A-Y Arıza Kodu

Fanın çalışmadığını gösteren koddur. Çözümü; voltaj normalden düşük seviyede olabilir ya da fan motoru arızalı olabilir. Yetkili servise başvurmalısınız.

3C Arıza Kodu

Diferansiyel basınç şalterinin arızalı olduğunu ve kapanmadığını gösteren arıza kodudur. Çözümü; voltaj düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir. 

3Y Arıza Kodu

Diferansiyel basıncın kapalı durumdayken açılmadığını gösterir. Çözümü; Kullanıcı olarak müdahale edebileceğiniz bir durum yok, 

4L Arıza Kodu

Kombinizin tesisatındaki su basıncının düşük olduğunu gösteren koddur. Çözümü: Tesisatın su basıncı 1.2 bar seviyesine ulaşana kadar su basılmalıdır. Doldurma musluğu kombinin altındadır, genelde mavi veya siyah renkte olur. Musluğu sola çevirdiğinizde açılır, su sesi de gelerek basınç değeri yavaş yavaş yükselir. Basıncı 1 ile 2 bar arasına getirdiğinizde sorun genelde düzelir. İşlem sonrasında doldurma musluğunu kapatmalısınız.

Konuyu daha net anlamanız için dilerseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

Buderus Kombi Basınç Ayarı Nasıl Yapılır?

Eğer hala sorun düzelmezse  05333282420 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz

4Y Arıza Kodu

Kalorifer gidiş suyu sensörü (ntc sensörü) arızasıdır. Çözümü: Sorunun net anlaşılması için sensör ile birlikte boru ve bağlantıların da kontrol edilmesi gerekir. Sorun anakart arızasından da kaynaklanıyor olabilir. Kullanıcı olarak çözüm için bir işlem yapmayın 

5L Arıza Kodu

Eğer Kombiye bağlantılı bir oda termostatı kullanılıyorsa oda termostatında, termostat bağlantılarında sorun olabilir, bunun kontrol edilmesi gerekir. Oda termostatı kullanılmıyorsa arızasının nedeni anakart ile ilgili olabilir. 

6C Arıza Kodu

Gaz kesilmesine rağmen alevin hala algılanmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu durumda kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek işlem kombiyi resetlemektir. Bu işlemi 2-3 kez deneyebilirsiniz. İşlem sonrasında da sorun devam ediyorsa servisten destek almanız gerekir. Muhtemel bir anakart, gaz valfi ya da elektrot arızası anlamına da gelebilir.

 

7 C-L Arıza Kodu

Düşük elektrik voltajı ile ilgili sorundur. Bu sorunda öncelikle elektrik voltajı düzelene kadar beklemelisiniz, böylece sorun kendiliğinden çözülecektir. Ancak uzun süre beklemenize rağmen sorun devam ediyorsa, reset tuşuna 30 saniye basılı tutarak resetleme işlemi yapabilirsiniz.

İşlem sonrasında sorun devam ettiği taktirde anakart ile ilgili bir problem olabilir. Sorunun tespiti ve çözümü için teknik servisten yardım talep edebilirsiniz.

9C Arıza Kodu

Kod anahtarının algılanmadığını gösteren koddur. Çözümü; gaz vanası açık mı değil mi kontrol edilmeli ve gaz bağlantı basıncının kontrol edilmesi gerekir. Bu konuda yetkili servisten destek almalısınız.

9 U-L Arıza Kodu

KIM algılanmadığı ve gaz valfi ile ilgili sorun olduğunu belirten koddur. Bu durumda kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek işlem, cihazı maksimum 3 kez olmak üzere resetleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra da düzelme olmazsa kart arızası ya da gaz valfiyle ilgili sorun olabilir. 

9P Arıza Kodu

KIM algılanamadı arızasıdır. Kombideki gaz valfinin arızalı olduğunu belirten hata kodudur. Dairenizde gaz olup olmadığını kontrol edin ve kombinizdeki gaz giriş vanasının açık konumda olup olmadığını kontrol edin, eğer kapalı konumdaysa açık konuma getirin. Sonrasında resetleme işlemini deneyebilirsiniz. Bu işlemden sonra da sorun devam ediyorsa teknik servis desteği alın.

B3 Arıza Kodu

Yoğuşma eşanjöründeki su seviye sensörünün hatası/arızası ile ilgili bir sorunu belirten hata kodudur. Sorunun belirlenebilmesi için sensörle birlikte sensör bağlantıları ve boruları da kontrol edilerek sorun tespiti yapılmalıdır. Ayrıca anakart ile ilgili bir sorun da olabilir. Kullanıcı olarak bu konuda sizin yapabileceğiniz bir işlem yok, bir servis desteği almalısınız.

C7 Arıza Kodu

Bu kod kombinizdeki fanın çalışmadığın gösteren koddur. Bu arıza kodu atık gazları en az seviyeye indirmek için üretilen hermatik kombilerde meydana gelir. Çünkü bacalı kombilerde fan yoktur. Fanın çalışmama nedeni farklı sebeplerden olabilir, bunlar;

  • Düşük elektrik voltajı
  • Prosestat sorunu
  • Anakart arızası

gibi sorunlardan kaynaklanıyor olabilir ve detaylı kontrolü gerekir. Kullanıcı olarak deneyebileceğiniz tek yöntem resetleme işlemidir. Bu işlemden sonra da sorun devam ederse servis desteği almanız gerekir.

CC Arıza Kodu

Kombideki dış hava sensörünün algılanmadığını gösteren koddur. Bu sensör dışarıdaki ısıya göre kombiyi çalıştırma görevi görür. Sorunun tespiti için dış hava sensörü dahili bağlantısı ve kablolar kontrol edilmelidir. Kullanıcı olarak bu konuda herhangi bir işlem yapmamalısınız 

D7 Arıza Kodu

Gaz grubunda sorun olduğunu ve bunun kontrol edilmesi gerektiğini belirten koddur. Gaz armatörü ya da gaz valfi olarak da bilinir. Çözüm için kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek şey cihazı resetlemektir. 

EC Arıza Kodu

Dış hava sensörünün algılanmadığını gösteren hata kodudur. Kombinizde dış hava sensörü varsa arızalı olduğunu gösteriyor olabilir ve sensörle beraber bağlantılar da kontrol edilmelidir. Ama dış hava sensörü olmamasına rağmen bu hatayı alıyorsanız elektrikten kaynaklanan bir sorunla ilgili olabilir.

 

EL-8Y Arıza Kodu

Kombinizde muhtemel bir anakart ile ilgili sorun olduğunu belirten dahili arıza kodudur ancak kesin tespit edilebilmesi için yerinde kontrol edilip teşhis edilmesi gerekir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem yoktur, servis desteği almalısınız.

EL Arıza Kodu

KIM veya Logamatic BC20’nin arızalı olduğu anlamına gelen hata kodudur. 

EP Arıza Kodu

Bu kod uzun süreyle reset tuşuna bastıysanız ortaya çıkan hata kodudur. Reset tuşuna 3 saniyeden fazla basmamalısınız. 30 saniyeden fazla basılı tuttuğunuzda cihaz kendini korumaya alıp bu uyarıyı verecektir. Çözümü; Cihazı şalterden kapatın ve 3-5 saniye bekleyin, ardından tekrar açtığınızda uyarı kodu ekrandan silinecektir. Cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz. İşlemden sonra yine de düzelmezse teknik servisten destek alın.

Fd Arıza Kodu

Kullanıcı 30 saniye ve daha fazla süre reset tuşuna basarsa (basılı tutarsa) bu uyarı gelecektir. Reset tuşuna 3 saniyeden fazla süre basılmaması gerekir. Sorunun çözümü için cihazı kapatıp açın, düzelecektir.

H11 Arıza Kodu

Kullanım suyu sensöründe (NTC) bir sorun olduğunu ya da sensör bağlantılarında, sensör borularında, anakartta bir sorun olabileceğini gösteren arıza kodudur. Kesin tespit edildikten sonra çözüm sağlanabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem yoktur, servis desteği almalısınız.

I I Arıza Kodu

Fan devrinin seçilmediğini gösteren arıza kodudur. Çözümü; yetkili servisten destek almalısınız.

– Arıza Kodu

Dış hava sensörünün algılanmadığını gösteren koddur. Çözümü; bağlantı kablosu ve dış hava termostatının kontrol edilmesi gerekir. Bu konuda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem yok teknik servisten destek almalısınız.

Buradaki bir çok arızanın önüne geçmek için kombinize yılda bir defa kombi bakımı yaptırmanızı öneririz.  Bakım bir çok olası arızanın ya da hatanın önüne geçerek sizi hem maddi yönden hem de günlük yaşantınızda aksama olmadan cihazınızı verimli bir şekilde kullanabilmenizi sağlar.

 

Kombinize Reset attıktan sonra düzelme olmazsa 05333285139 nolu Telefon numaramızdan, yada ana sayfada bulunan WhatsApp bölümünden iletişime geçebilirsiniz,